Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ Ο ΟΟΣΑ. ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ 1.000.000€? ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΟΣΑ



Αναφέρει η απόφαση ΑΔΑ: Β499Χ-ΡΦΨ  Του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

Η εργαλειοθήκη έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από τις εθνικές υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη βοήθειας από χώρες του ΟΟΣΑ, αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν χρησιμοποιείται από έμπειρα στελέχη του ανταγωνισμού, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ.

Παραπάνω αναφέρει επίσης:

Η ανάλυση και αξιολόγηση του θεσμικού πλαισίου θα γίνει μέσω ειδικά σχεδιασμένης μεθοδολογίας την Εργαλειοθήκη Αξιολόγησης Ανταγωνισμού «Competition Assessment Toolkit», την οποία έχει σχεδιάσει και αναπτύξει ο ΟΟΣΑ με στόχο να βοηθήσει τις κυβερνήσεις στο έργο αυτό.
Παρέχει μία ευέλικτη μεθοδολογία που επιτρέπει τον εκ των προτέρων (ex ante) και εκ των υστέρων (ex post) έλεγχο των νόμων και των κανονισμών των συγκεκριμένων βασικών τομέων της οικονομίας, για την ανίχνευση των περιορισμών στον ανταγωνισμό και την αξιολόγηση της ανταγωνιστικής ισχύος των κανονισμών.

Και απορώ εγώ ο κακόπιστος:
Ποιος τους το είπε ότι είναι αποδοτικότερη η εργαλειοθήκη αν συνεργαστούν τα «έμπειρα στελέχη του ανταγωνισμού με εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ? Που το είδαν γραμμένο να μας το δείξουν?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου